Meteen naar de inhoud
Home » Medium voor antwoorden en inzichten » Helderziend in 3 stappen leren?

Helderziend in 3 stappen leren?

Helderziend | Helderzien | helderziende |kan je het leren? Hoe het werkt? Wat is het?

Helderziendheid kan toekomstige of bovennatuurlijke gebeurtenissen helderzien of voorspellen. Helderziendheid is het vermogen om dingen te zien die niet met de vijf bekende zintuigen ruiken, proeven, zien, voelen en horen worden waargenomen. Meestal zijn dit situaties of gebeurtenissen die op een andere tijd of plaats plaatsvonden. Mogelijk ook in een andere wereld of dimensie. De kracht helderziend of helderziende zijn gaat dus niet over het zien van vormen in glazen bollen.  De bekendste heldenziende paragnosten zijn Nostradamus, Edgar Cayce en Baba Venga.

helderzien, helderziend of helderziendheid
helderzien, helderziend of helderziendheid …kijk je in een reflectie?

Hieronder tref je gedetailleerde informatie aan over wat helderziendheid is, welke vormen van helderzien bestaan en hoe je helderziendheid kan ontwikkelen.

Helderziendheid betekenis

Een helderziende ziet een vorm van licht dat niet in ons gebruikelijke spectrum van paars naar blauw naar groen naar geel naar oranje en naar rood is waar te nemen. Etherisch licht kan je dit noemen. Het waarnemen van beelden in de ether is een vorm van helderziendheid. Het is een manier om in de toekomst of het verleden helderziend te kijken. In deze visioenen kunnen helderziende mensen afbeeldingen van anderen in of vanuit specifieke situaties ontvangen. De paranormaal begaafde kan in totaal over zes paranormale of heldere zintuigen beschikken.  

Helderziend zijn wat is dat? 

Er zijn veel verschillende manieren om helderziendheid te beschrijven. Hieronder bespreek ik vier van de belangrijkste en meest bekende.

1 De toekomst helderziend zien

Dit is als helderziende dingen zien, of een zeer krachtig “weten” dat ze zullen gebeuren. Hierbij kijk je als het ware naar een volledige kleuren film in je hoofd met zeer veel details. Of zo een toekomst voorspelling de toekomst kan veranderen of juist beschrijft blijft een discussiepunt. Toen mijn partner een week of zes zwanger was in het jaar 2000 van mijn zoon kreeg ik zo een visioen. Hij zou binnen een half uur geboren zijn en op 14-5-2001 om 14:30 uur.

Heb deze datum en tijd opgeschreven en in een klein metalen doosje gedaan en tegen mijn partner gezegd maak maar open na de geboorte. Hij kwam inderdaad heel snel via een keizersnede, wat ik mij niet besefte tijdens het ontvangen van het visioen. Had geen verstand van het aardse geboorteproces. De datum klopte precies en de tijd op 1 uur na. Dit bleek achteraf de verspringing van winter naar zomertijd te zijn geweest. Hier hield de voorspelling geen rekening mee. Helderzien gaat dus uit van de condities op het moment van de inspanning.

2 Helderziend visioenen zien

Als paragnost overvallen deze visioenen je. Ze komen uit de leegte zonder dat je erom vraagt. Je lees in de krant dat er een vrouw in Haarlem is vermist. Je ontvangt direct een visioen waar ze in de gracht gevallen is. Twee dagen later vinden ze haar op die plek. Best moeilijk om met deze vorm van helderzien om te gaan. Zeer als je niet eens bewust bent dat je over helderziende kwaliteiten beschikt.

Je leest in de krant over de voortvluchtige dader van Nicky Verstappen en je ontvangt een beeld en gevoel dat hij in Spanje in de Pyreneeën zit. En niet in Frankrijk zoals in de krant staat. Ook hoor je dat ze hem 1,5 week later oppakken. Zowel de timing als de locatie blijken achteraf te kloppen.

De CIA zoekt al jaren naar Sadam Hoessein. Je ontvang een visioen dat hij zich schuil houdt in een sinaasappelboom wijngaard. Twee jaar later vinden ze hem in zo een omgeving. Als medium heb ik niet de moeite genomen om de politie hierover in te lichten. Weet wel dat de politie samenwerkt met bekende mediums om misdrijven en vermissingen op te lossen. Heb deze informatie gedeeld met mijn directe omgeving en nu pas jaren later hier. Vanuit Oosterse religieuze overtuigingen bleef “ik” liever bescheiden in deze. Je merkt wel dat door de tijd heen gezien helderziende waarnemingen accutater worden.

3 Zien van engelen, geesten of andere bovennatuurlijke wezens

Het bovennatuurlijke en het paranormale komen hier samen. Tijdens workshops spiritueel ontwaken vlieg ik regelmatig met deelnemers naar ander planeten in ons zonnestelsel en ontmoeten we de wezens daar. Je hebt hiertoe wel eerst een initiatie en een spiritueel voertuig de MerKaBa nodig anders werkt het niet. Helderziendheid is het vermogen om buiten het reguliere zintuig bereik te zien. Met andere woorden, het is mogelijk om andere bovennatuurlijke wezens, engelen en geesten te zien. Tijdens paranormale genezing behandelingen verschijnen vaak overleden familieleden in de vorm van een geest om mij bij te staan en meer te weten de komen over de client om te achterhalen wat er in de weg bij het lage zelf-genezend vermogen. 

4 Aura’s van cliënten zien of gevoelsmatig lezen

De aura is een bio-energetisch levend energieveld. Aura’s helderzien is een techniek welke ik alle deelnemers aan mijn workshops  in 10 minuten leer. Het is een speciale manier van helderziend kijken. De eerste aura-laag een witachtige substantie om het lichaam kan iedereen na deze training zien. De tweede laag betreft het waarnemen van de kleuren van emoties. Dit is altijd een momentopname en aan die informatie heeft de client niet zoveel. De derde aura-laag betreft het waarnemen van de Heilige Geometrie in en rondom de client. Hier kan je bijzonder veel details uit opmaken.

Staat de aura als een huis of is het in elkaar gestort door traumatische ervaringen? Je hebt misschien gehoord van een aura. Het is de strook gekleurde lichten die mensen om zich heen hebben, waaruit je de emotionele toestand van de persoon in kwestie kunt aflezen. De helderziende gave gebruik ik met name in deze context. Er zijn collega’s welke niets hiervan waarnemen en daarentegen via heldervoelendheid ook de hartzeer achterhalen. Beiden werken evengoed. Tezamen maken ze het klantbeeld nog duidelijker. 

Beroemde helderziende mediums op TV

In het buitenland is Long Island medium waarschijnlijk de meest bekende medium van de laatste tijd. Je kan haar zien werken op het TV kanaal TLC. Zelf ben ik nogal onder de indruk van haar capaciteiten en de intentie bij het helpen van mensen. 

Een tijdlang was er op de Nederlandse televisie veel hype rond het onderwerp helderziendheid. De beroemdste helderziende die in Nederland werkte, was de Schot Derek Ogilvie. In een deel van het programma ging hij op bezoek bij mensen met bijvoorbeeld opvoed problemen met kleine kinderen. In die setting was hij opperbest. Er zijn talloze mensen die hij ‘las’ en zweren dat hij dingen zei die hij niet kon weten. Zeer indrukwekkend.

De winnaar van het eerste seizoen van The Sixth Sense-serie was Peter van den Hurk. Doel was het oplossen van oude misdrijven of zogezegd cold cases. Hij is hierdoor een bekendheid in de paranormale gemeenschap geworden. Het rouwverdriet van de achterblijvers stond naast het zesde zintuig zeer centraal. Dit gaf een mooie balans tussen het demonstreren van de gave aan een groot publiek en het daadwerkelijk iets hiermee bereiken voor de medemens. Een grote groep Nederlanders is wakker geschud!

Helderziendheid ontwikkelen

Helderziendheid, is dat iets dat je kunt leren? Ja vanuit mijn eigen ervaring durf ik dat te stellen. Er zijn vier religies op Aarde met allemaal een andere invalshoek qua chakra. Het boeddhisme heeft van oudsher de focus op het ontwikkelen van helderziendheid door het openen van het derde oog. Uiteindelijk krijg je bij een open Anja chakra 2 vleugels of flinke bulten op je voorhoofd. Kijk maar eens goed naar mensen hun voorhoofd en de verschillen. Enkele dingen die je kan trainen: Bewustzijn en intuïtie verhogen.

Innerlijke rust en helderziendheid
Innerlijke rust en helderziendheid

De levenslange Boeddhistische Vajrayana meditaties zijn er op gericht de bewustzijn staat te bereiken dat je niets meer hoeft te leren. Je bent uit de dualiteit en versmolten met jouw ziel en in verbondenheid met de overziel. Doordat je door levenslange bestudering van alle energielagen van de gekozen godheid kiest, krijg je langzaam aan de goddelijke aspecten hiervan. Eerst visualiseer je jarenlang totdat het zich daadwerkelijk manifesteert in jou. Er is dus veel inspanning nodig van jouw eigen kant om via deze weg helderziendheid te ontwikkelen en het derde oog in zijn geheel te openen. Hierdoor beschik je over krachtige helderziende kwaliteiten. Het betreft 11 yoga’s waaronder ook 2 met betrekking tot eten & drinken en slapen. Voor het openen van een slot heb je een sleutel nodig. Dat geldt ook voor Vajrayana je hebt hier inwijdingen voor nodig.  Hartzeer opruimen en hierdoor helder kanaal worden.

jaloezie in liefde is een filter
Eigen jaloezie dat beperkt jouw helderziend zijn als medium

De afscheiding of ego opgeslagen in jouw aura-veld als gevolg van pijnlijke traumatische ervaringen zorgt voor ruis op de lijn in zowel jouw 3de oog waarnemingen en de mate van jouw helderziendheid als ook jouw heldervoelendheid vanuit je hartcentrum. Elke angst welke nog aanwezig is in jou zorgt voor twijfel in al jouw waarnemingen. Het mentale denken creëert dan oordeel of interpretatie filters welke je niet wilt hebben. Het is handig om energie overdracht te ontvangen van een persoon met een hogere energie trilling om dit proces van een helder kanaal worden te versnellen. Dit is een Hindoeïstische aanpak om het helderwetend vermogen te stimuleren waarvan heldervoelen en helderzien de twee componenten zijn. 

Levenshouding in verbinding met ziel

Deze wereld waarin we leven trekt je in de stof en de materie en de zorgen van het overleven. We komen niet toe aan leven als je niet oppast. Je komt niet toe aan het vruchten plukken van al je inspanningen. Het vanuit zielsniveau leven wordt je bijna onmogelijk gemaakt als niet je beschikt over een spirituele gereedschapskist. Een zekere mate van ongehechtheid in de poging van helderziende waarnemingen is op zijn plaats. Daarnaast is het handig geen standpunten in te nemen en uit elke strijdsituatie te blijven voor zover mogelijk. En uiteraard de dankbaarheid voor de goddelijke hulp in je leven te uiten – ook als het goed gaat – en via compassie in verbinding te blijven staan met de medemens. Dit is een Christelijke benadering omdat deze religie op het hartcentrum gericht is. 

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

Wil je het woord bij de daad voegen?

Wilt je hulp bij het verder ontwikkelen van helderziendheid, helderhorend of alle 6 gaven en helderziende worden? Er zijn dan twee wegen die naar Rome leiden. Ten eerst jouw zielsverdriet opruimen en daardoor helderder worden, doordat je mentale filters steeds meer op de achtergrond geraken. Ten tweede een 2 jaar programma van 12 weekend workshops volgen om je bewustzijn verder uit te lijnen met de Heilige Geometrie. Ten derde de levenshouding om vanuit jouw ziel te leven. Het gaat hier om persoonlijke ontwikkeling van jezelf. De zes paranormale gaven zijn hiervan een bijkomstigheid. Helderzien is er slechts 1 van. Ze zijn niet een doel op zich. Met alle drie de aanvliegroutes wordt je vanzelf langzaam en gestaag helderziend!