Meteen naar de inhoud
Home » Medium voor antwoorden en inzichten » Helderwetend zijn en dan?

Helderwetend zijn en dan?

Wat is helderwetendheid?

Het staat bekend als helderwetend, buitenzintuiglijk, innerlijk weten of paranormaal. Indien je dit vermogen hebt, weet je automatisch op een bijna natuurlijke of automatische wijze of iets correct is. Dit kan zowel over je eigen leven gaan of van wat er om je heen gebeurt in de interactie met andere mensen. Je weet niet hoe je het weet  en in het begin vraag je jezelf dikwijls af of de informatie wel klopt. Een helderwetend persoon weet diep van binnen meer. En soms kan je niet alles uitleggen of heel concreet specificeren en sowieso ook niet goed duiden hoe je aan die informatie bent gekomen. 

Helderwetend? schijn eerst het licht op je eigen trauma’s

Hoe werkt het om helderwetend te zijn?

Via je onderbewustzijn kom je als een helderwetende in contact met de onzichtbare wereld en het hogere zelf, van jou en die van de ander. Hierdoor komt automatisch in gedachten met een innerlijke stem kennis binnen. Je vertaalt deze kennis, informatie en gedachten die je ontvangt door deze te interpreteren. Daarom is het voor jezelf belangrijk om een zuiver kanaal te zijn. Dit betekent dat je (signalen, percepties, gevoelens, kennis, informatie en gedachten) kunt ontvangen zonder te oordelen en er een etiket aan vast te plakken. Je kunt wat je doorkrijgt, laten zijn voor wat het is zonder het mentale denken van jezelf hierbij in te zetten. 

Alleen als je iets met de ontvangen informatie wilt doen om anderen te helpen is dit uiteraard belangrijk. Een zuiver kanaal ben je niet zolang eigen zielsverdriet en hartzeer nog in de weg zit. Jouw ego nog speelt dan nog een te dominante rol. Je werkt dan nog niet helemaal bij iedereen en in alle situaties vanuit jouw ziel. Kortom, de verkregen informatie wordt gekleurd en nog te veel beïnvloed door jouw eigen filters. Zolang je geen aanvang hebt gemaakt met het opruimen van je zielsverdriet is het nog niet te tijd op dit moment om anderen te helpen.

spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste
spiritueel ontwaken kijk naar het onderbewuste

De trauma’s, emoties en hartzeer bevatten veel angst en als gevolg daarvan ook dualiteit op mentaal niveau waardoor je simpelweg de doorgekregen informatie niet 100% kan vertrouwen. Jouw eigen filters gecreëerd door opleiding, familieovertuigingen en eerdere pijnlijke levenservaringen  zitten in de weg om anderen te helpen met jouw helderwetendheid. Ga eerst je zelf met deze helderwetend gave helpen en naar jouw eigen pijn toe!

Zes gaven combineren

Mensen die helderwetend zijn hebben altijd een mix van helderziend, heldervoelend, helderruikend, helderproevend en helderhorend. Dus naast het simpelweg uit het niets weten, krijg je informatie door via  afbeeldingen, geuren, symbolen, smaken, geluiden, gevoelens en woorden. Deze spirituele ontwikkeling op de verschillende heldere zintuigen gaan hand in hand. Als je eenmaal zover bent dat deze gave zich openbaart dan wordt het tijd om je zielsverdriet op te ruimen. Zodra deze gave zich openbaart dan wordt het tijd om je zielsverdriet op te ruimen. Je maakt dan ruimte in jouw ziel voor nieuwe ervaringen en persoonlijke groei.

Zodra je alle oordelen, negatieve gedachten, herinneringen, meningen, overtuigingen en ervaringen ongedaan maakt door emoties en pijn te verwerken dan wordt je als helderwetend kanaal zuiverder. Dit is een persoonlijk ontwikkelproces van jaren. Het vermogen komt vaak op het pad van hoogsensitieve volwassenen en kinderen.  Ga niet in je trots van HSP zitten. Keer naar binnen en gebruik jouw gevoeligheid eerst om jouw eigen zielsverdriet op te ruimen!

De eerste stap op het pad van telepathie

Helderwetendheid is vaak verbonden met telepathie en andere paranormale gaven. Er zijn veel verschillende vormen van telepathie en het is essentieel dat je zuiver en puur bent, en dat je begrijpt hoe jouw lichaam werkt. Hoe jouw hersenen samenwerken met de zes zintuigen en jouw lichaam.

Hoe ga je om met helderweten?

Het is jouw eigen keuze om je er al dan voor open te stellen. Het kan zijn dan je er zomaar iets uitflapt. Dat wordt niet altijd op prijs gesteld. Dat is in feite niet jouw probleem. Let op : ongevraagd adviezen of informatie geven om jezelf te bewijzen als medium is wel jouw probleem. Je dient wel jezelf de vraag te stellen: hoe nuttig is het nu om informatie te geven? Dan krijg een antwoord met ja of nee. Vertrouw op dit antwoord.

Soms moet je jezelf de tijd gunnen om te leren omgaan met jouw helderwetend vermogen, fijngevoeligheid en buitenzintuigelijke waarnemingen. Soms is de informatie die je doorkrijgt vrij direct en anderen kunnen daar moeite mee hebben ondanks dat ze de hulpvraag stelden. Je kunt natuurlijk alert zijn hierop en jouw bewoordingen aanpassen aan de persoon. Durf de vraag te stellen: hoe kan ik dit het beste zeggen? En dan krijg je automatisch antwoord vanuit jouw hoger zelf en een heel goed advies. 

Het advies ga eerst oefenen met jezelf.  Beoordeel jezelf niet te hard als je iets zegt dat op wat voor manier dan ook moeilijk is voor anderen. Gun jezelf de tijd om te leren hoe je ermee om kan gaan. De gave heb je niet voor niets gekregen.  Je kunt heel goed anderen helpen. Vraag ook aan jouw hoger zelf in welke setting je dat het beste kan doen? In mijn geval in combinatie met Life Coaching al dan niet online en als genezend medium voor fysieke klachten. 

Hoe kan je helderwetendheid verder ontwikkelen?

Heb je hulp nodig bij het ontdekken en verwerken of loslaten van oude emoties, trauma’s, overtuigingen en hardnekkige patronen? Ga naar het contact formulier en kies plannen intake gesprek.

Wil je jouw heldere zintuigen mega sterk ontwikkelen? Kies dan voor het twee jaar programma met 12 weekend workshops om je bewustzijn verder te verhogen en uit te lijnen met de Heilige Geometrie. De agenda treft je aan op 123ontwaken.nl. Pas dan wordt je echt helderwetend !